Corona update uitvaartcentrum

voorbeeld plechtigheid in Corona-opstelling met 1,5 meter afstand.

Corona update

28 juli 2020

 

De uitvaarten die de afgelopen periode plaatsvonden, waren gebonden aan strenge regels. Dit had onder meer gevolgen voor het aantal gasten. Ook was er geen catering mogelijk. Zo kon er na afloop van een uitvaart bijvoorbeeld geen koffie met cake geserveerd worden. Hier komt vanaf 1 juni echter verandering in. Vanaf dat moment is het namelijk weer toegestaan om catering te verzorgen tijdens uitvaarten. Men moet zich tijdens een uitvaart in juni nog wel houden aan het maximumaantal gasten. Voor het Afscheidshuis de Liemers is dit tot 24 personen per keer. 
Let op: binnen moeten de gasten (m.u.v. gasten uit 1 huishouden) zich houden aan de 1,5 meter afstand. Met andere woorden: er kunnen geen 15 personen om de kist staan.

Onze medewerkers moeten op afstand blijven van de gasten. Het sluiten van de kist mogen de nabestaanden zelf doen, zonder aanwezigheid van onze medewerkers OF het sluiten van de kist doen onze medewerkers, zonder aanwezigheid van de nabestaanden.

 

Koffie en thee tijdens rouwbezoek / koffietafel:
Er is gekozen voor selfservice. De door u gekozen consumpties staan op de buffettafel in de aula. Na gebruik vragen wij u om het servies in de daarvoor bestemde bak te plaatsen.

 

Condoleanceboek:
Om risico’s op besmetting zoveel mogelijk te voorkomen, vragen wij u om na het tekenen de pen schoon te maken met het naastliggende schoonmaak- of desinfectiemiddel.

 

24-uurgebouw Pannerden:
Nabestaanden kunnen gebruik maken van de afscheidssuite in het 24-uursgebouw in Pannerden. Onze medewerkers gaan deze ruimte niet binnen als nabestaanden aanwezig zijn.

 

Mag iemand met gezondheidsklachten naar het Afscheidshuis komen?

Gezondheidsklachten (hoesten, kortademigheid, verkoudheid of koorts) kunnen voortekenen zijn dat iemand besmet is met het coronavirus. Wij vragen deze mensen met klem om thuis te blijven en op een andere manier medeleven te tonen. Op deze wijze beschermt Afscheidshuis de Liemers haar gasten en eigen medewerkers tegen besmetting.